Marleen Struik leest ‘Gunyah’

Marleen Struik las Gunyah en de dans van de Zeearend.

“De Drentse schrijfster Manjula Goedhart neemt je met haar boek mee naar een compleet andere wereld waar je je wonderbaarlijk genoeg meteen thuis voelt. De warmte van de Australiërs en de Aboriginals is direct voelbaar. Ook de Engelse woorden – met veelal typisch Australische uitspraken – tussendoor maken het boek realistischer en de personages geloofwaardiger. De kleine tekeningen van Manjula onder de hoofdstukken zijn bovendien een leuke aanvulling op het verhaal en passen precies bij het thema van het boek.”

eagle 5

“Door het lezen van het boek leer je veel over de cultuur van de Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australië, en over de manieren van werken en leven op het Australische platteland. Het boek bevat daarnaast ook nog eens een spannende verhaallijn dat een link legt tussen het heden en het verleden van Eagles’ Nest. Het is dan ook een jeugdboek dat ontroert en meeslepend is, maar je ook aan het lachen maakt én je serieus laat nadenken over historische gebeurtenissen. Kortom, Gunyah en de dans van de Zeearend is een origineel boek met een interessant thema dat je nog lang bij zal blijven.”

 

Link naar de hele recensie van Marleen Struik en naar haar boekenblog:

http://kinderboeken.blog.nl/boekgenre/jeugdboek/2016/04/14/recensie-gunyah-en-de-dans-van-de-zeearend-manjula-goedhart#comment-73270

feest copy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: